Lososový tataráčik

Neodolá žiaden miláčik

Príprava: 20 min

2 polievkové lyžice ľanových semienok
2 balíčky údeného lososa plátkového
1 šalotka
olivový olej
3 lyžice alebo podľa chuti Dijonskej horčice
soľ
2 avokáda
limetka

 

1. ľanové semienka orestujeme na sucho na panvici. 2. Lososa aj šalotku nakrájame na malé kúsky.
3. Premiešame s olivovým olejom, horčicou a soľou.
4. Avokáda prekrojíme, odstránime kôstky a pokrájame na väčšie kúsky. Zmiešame s limetkovou šťavou a sezamovými semienkami.
5. Do kuchynského tvorítka dáme najprv avokádo, potom lososovú vrstvu a opatrne odstránime. Ozdobíme šalátom, prípadne balzamikovým octom.

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *